Programy pro Double Dummy

Pro zájemce o analýzu bridžových rozdání problémů tzv. Double Dummy uvádím několik programů. Další dotazy na adrese:

jtimar@seznam.cz, nebo telefonicky na 720 426 827.

 

 

Bridge Studio

http://geocities.com/slovesnov/en/index.html

 

V odstavci „download mirror#1“ si stáhnete soubor bridge.zip, který rozbalíte do adresáře Bridge Studio. V odstavci „list of the probléme“ si můžete stáhnout problémy. Také si můžete stáhnout další problémy z odstavce „links with problems – library“.

 

Rozdání je možno vkládat ze souboru ve speciálním tvaru, dále číst formát „pbn“ a formát „dat“ z Deep Finesse. Rozdání možno ukládat ve formátu „bts“, dále do formátu „html“, a také je možno exportovat do formátu „dat“. Formát „dat“ lze dále pomocí programu „bfc“ konvertovat do „pbn“.

 

Program ukazuje pro nastavenou barvu trumfů, kolik zdvihů lze získat na jednotlivou kartu z rozdání. Poměrně slušný program, má bohatou možnost vstupů i výstupů.

 

 

Program Bridgify (Download version 1.02)

www.bridgify.net

 

Pěkná grafická úprava. Vkládaní rozdání pouze ručně. Rozdání nelze ukládat.

 

 

Bridge Calculator (v0.7)

http://bcalc.w8.pl

 

Možno vkládat rozdání ručně, kopírováním přes schránku, ze souboru. Asi nejrychlejší analýza. Nevýhoda: není možné ukládat do souboru.

 

 

Big Deal (version 3.6.0.4)

http://www.xs4all.nl/~sater/

 

Tento program umí načíst „pbn“ soubor několika rozdaní a přepočítat je na Minimax dražbu s ohledem na stav her a kontrované pády. Přepočtenou tabulku je možno vytisknout podobně jako v Deal Master.

|

Komentáře k tomuto článku

Přeskočit odkazy pro navigaci