Ženský bridžový festival on line

 

stolek

 

Je zajímavé s jakým nezájmem se 7.-13.4.2008 setkal první bridžový festival žen po internetu u české a slovenské bridžové veřejnosti. Mě se to stalo díky daním málem taky, ale poslední den registrace jsem zjistila, že se festival nehraje někde ve světě, ale u počítače a že se do něj můžu přihlásit i já. Dohodla jsem se na párové turnaje s Jitkou Kotěšovcovou, ale bohužel při přihlašování musela udělat nějakou chybu, protože se na seznamu hráček neobjevila. A tak se stalo, že jsem se ocitla „sama“ ve Festivalu. Týden jsem denně mohla hrát dva individuály a dva párové turnaje v 11 dopoledne, 16, 21:40 a 1 hodinu v noci. V turnaji se hrálo se 10 krabic, za podmínek placených turnajů, které znáte z BBO.

 

Podrobné výsledky festivalu jsou na: http://www.bboitalia.it/festival/index.html.

 

Festival skončil a příští léta budou další, ale už se žena nebude moct jen přihlásit, ale bude se muset kvalifikovat. Byl založen privátní klub žen, v kterém budou pořádány kvalifikace na Festival. Do tohoto klubu se smí přihlásit každá žena.

 

Výhodou BBO je, že máte k dispozici všechna rozdání, která jste hráli (nebo na která jste se dívali). Můžete se zdvih po zdvihu podívat na sehrávku a ještě si spustit analýzu GIB, pomocí které víte, kolik zdvihů v sehrávaném závazku v dané chvíli uděláte.

 

Ukázka dvou rozdání. V jedné jsem obětí partnerky - maďarky, která mi po partii vynadala. V druhé jsem ten, kdo se směje.

 

1. začíná N

 

Západ

Sever

Východ

Jih

 

1kara

pas

1srdce

pas

1 BT

pas

2piky

pas

2 BT

pas

6 BT

 

 

srdce86
pikyAJ4
karaKQ86
trefyK952

 

srdce94
piky765
karaJ9542
trefyJ73

stolek

srdceJ1053
piky982
kara73
trefyQ1084

 

srdceAKQ72
pikyKQ103
karaA10
trefyA6

 

 

Když se podíváte na rozdání tak díky tomu, že jedna drží kára a druhá piky neudrží žádná trefy a soupeř plní vždy 7 BT. Ale zde byla hlavní hráčka méně zkušená a výnos srdcovou 9 vzala v ruce a zahrála malý tref k esu a pak zpět ke králi.

 

Pokud dá partnerka malý tref přestane vše fungovat a my uděláme jeden zdvih. Bohužel moje partnerka do druhého trefu přidala J a už jsem neměla šanci a bud musím v koncovce zahodit vysoký tref nebo pik.

 

Rozhodla jsem se pro pik a po partii přišel dotaz, kdy se naučím počítat….

 

2. začíná W

 

Západ

Sever

Východ

Jih

1trefy

1kara

kontra

1srdce

2trefy

2kara

4trefy

4srdce

5trefy

pas

pas

pas

 

 


srdceK82
pikyQ765
karaK10972
trefyJ

 

srdce73
piky98
karaQ83
trefyAKQ1098

stolek

srdce105
pikyAKJ3
karaAJ4
trefy7652

 

srdceAQJ964
piky1042
kara65
trefy43

 

 

Výnos pikový král, následován malou pikou do J u druhé soupeřky. S vrací tref, který beru A a pokračuji K trefovým v dotrumfování, Nord dává 8 pikovou. Odehrávám AK srdcové a třetí srdce jsem snapla. Odehrávám jeden trumf a soupeři odhazují Nord 2 karovou a South 6 pikovou. Ted končí laškování, protože mám poslední možnost kdy udělat impas karový a mít návrat do ruky. Zahrála jsem Q karovou, kterou soupeřka pokryla králem, převzala jsem esem a south přidal malé karo. Trumfem jsem přešla do ruky (N 7 karová S 9 piková) a soupeřka je na můj poslední trumf bezmocná. Bud odhodí dámu srdcovou nebo karo. Rozhodla se pro karo, já odhazuji srdce, druhá soupeřka přidává pik….

 

stolek

|