Dražební test 70 / 2

Oba v první, rozdával Sever, týmy.

Západ

Sever

Východ

Jih

 

4srdce

pas

?

Jih:   srdceA763   pikyAJ7   karaJ7   trefyAK73

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

David Vozábal:

5trefy - cuebid. Pokud partner řekne kárový, řeknu 6srdce. Nebude to žádná pojišťovna, ale pokud má partner aspoň trochu slušný list, tak by to mělo mít také slušnou šanci. Vlastně se mezi to dá dát přímý vztah - 6srdce bude mít tak slušnou šanci, jak slušný list partner na své zahájení má. Ve stejných manších na prvním místě by neměl mít seno. Pokud náhodou spadnu z 5srdce, tak je to život.

 
Milan Macura:

5kara. Po bloku je nejlepší hrát konvenci non-cuebid. V našem systému jsou 4srdce rozlohové a slabé, protože máme ještě NAMYATS 4kara, které ukazují taky rozlohový list, ale 8.5–9 hracího zdvihu. Kryji partnerovi nejméně 4 ZZ, což by mělo být dost na 5. stupeň. Jediný problém je tedy kárový cuebid. Non-cuebid řeší můj problém dokonale. Kdybych ho nehrál, tak bych dražil 5trefy a čekal na partnerův cuebid v kárech.

 
Pavel Pěkný:

5trefy. Pokud nehraji s velmi agresivním partnerem, pak mám asi jistotu, že 5srdce ještě plníme a mohu se bezpečně pokusit o slem proti ideálnímu listu partnera (kárová krátkost a případně trefyQ nebo pikyK). Dražím cue-bid 5trefy. Po všem kromě 5kara (cue-bid a mělo by stačit druhé kolo, když nešlo cue-bidovat dříve) končíme v 5srdce, ale po 5kara budu dražit 5piky, což by mělo značit, že cue-bidy máme všechny, ale na 6srdce přímo to nemám a potřebuji od partnera něco navíc.

 
Aleš Medlín:

Pas. Očekávám 6–7 zdvihů a já mám pro partnera 4. Samozřejmě mohu mít i 5, ale nemám možnost to ověřit.

 
Čtenáři:

Rozdání je z juniorského MS týmů v Istanbulu. U juniorů znamenalo již zvýšení na pátý stupeň jeden pád. Se starším partnerem by však pokus měl být bezpečný. Pěkně to vystihl ve své odpovědi David. Ale i ostatní odpovědi byly zajímavé a poučné. Hodně se mi líbila Milanova konvence noncuebid, která řeší častý problém dražby slemů po vlastním bloku. Experti volili různé odpovědi podle stylu hry a také čtenáři rozdělili své odpovědi mezi více hlášek. Nejvíc získaly přímočaré 4 BT a to 33%, pak 5trefy 27% a pas 20%.

|

Komentáře k tomuto článku