Warren Buffet Cup

 stolek

 

Trochu ve stínu jiných bridžových událostí se konal v hotelu Hilton v Omaze letošní Buffet Cup. Turnaj trvá čtyři dny a bojuje se v týmech, párech i individuálu. Systém počítání je ale poměrně komplikovaný a letos byl dokonce doplněn o další turnaj.

 

stolek

Warren Buffet


Warren Buffet tak uvedl do života obdobu golfového Ryder Cup, kde také bojuje Amerika proti Evropě. V letošní nominaci za Evropu však chybějí některá slavná jména.

 

stolek

 

Evropa: Fulvio Fantoni - Claudio Nunes, Sally Brock - Nicola Smith, Michel Bessis -Thomas Bessis, Ricco van Prooijen -Luke Verhees, Kalin Karaivanov -Rumen Trendafilov, Paul Hackett - Tom Hanlon, npc Paul Porteous

 

Ale i v týmu USA, chyběli někteří hráči, které jsem v něm automaticky předpokládal.

 

stolek

 

USA: Bob Hamman - Justin Lall, Curtis Cheek - Marc Jacobus, Alan Sontag - David Berkowitz, Jill Levin - Jenny Wolpert, Joel Wooldridge - John Hurd, Joe Grue - Brad Moss, npc Donna Compton

 


stolek

Zápasy byly přenášené po internetu

 

Na rozdíl od Ryder Cup byly letos úspěšné USA, ale závěr byl také velice těsný a dramatický. Jak je vidět po skončení běžné části po které USA zvítězili o 4 body, přidali ještě organizátoři dodatečné tři sedmikrabicové zápasy týmů (Head to Head), ve kterých rozdělovali dalších 12 bodů. Za každý zápas 4. První zápas vyhrála Evropa, druhý byl remízový a tak o všem rozhodovalo až posledních 7 krabic. V těch zvítězila Amerika 5,5 – 1,5 a bylo definitivně rozhodnuto.

 

 

Páry

Týmy

Indiv.

H2H

Celkem

USA

36

26

39

6

107

Evropa

24

46

27

6

103

 

stolek

Bob Hamman - Justin Lall,
Michel Bessis - Thomas Bessis

 

A protože, jak Warren Buffet uvedl ve svém rozhovoru pro CBN News v roce 2009, je na bridži závislý a hraje tři až čtyři turnaje do týdne, můžeme se jistě již nyní těšit na další ročník Warren Buffet Cup 2013.

|

Komentáře k tomuto článku