Dražební test 77 / 2

EW v druhé, rozdával Jih, týmy.

 

Západ

Sever

Východ

Jih

 

 

 

?

 

Jih:   srdce6   pikyQ   karaQ1097653   trefyAQ96

 

 

 

 

 

----------------------------------------------

 

 

 

 

 

David Vozábal:

1kara. Volba hlášky mi trvala ani ne vteřinu, takže moc ani nevím, co bych k tomu napsal. List není zrovna z učebnice, jak má vypadat karta na zahájení 1 v barvě, ale to se nedá nic dělat. 3kara i pas bych zde nenazval "věcí stylu či vkusu", ale přímo chybou.

 

Jan Martynek mladší:

Pas. Nedělám to rád a často, ale na jednu stranu je za tohoto stavu her je můj list na blokující zahájení příliš silný a na druhou stranu mi přijde, že zahájením 1kara mohu vnést zmatek spíše do mysli partnera než soupeřů. Takže počkám, jak se dražba vyvine po mém pasu.

 

Aleš Medlín:

3kara. Nemám příliš kvalitní barvu, ale jsem v první a mám i nějaké body navíc, které mohou být důležité vstupy do 3 NT. Na primerní zahájení se mi to nelíbí. Zvláště, když nemám drahé barvy. O pasu vůbec neuvažuji.

 

Michal Kopecký:

3kara. Na ztrátové zdvihy můžu 4kara, ale to se mi moc nechce - minimálně se připravuji o 3 BT, pokud rozdání patří nám. Případně po 3kara mi partner může dát ještě šanci ukázat druhou barvu, což může být klíčové.

 

Martin Scháňka:

Pas. Na mě má tenhle list příliš mnoho bodů ve vedlejších barvách. Sice miluju rozlohu 7-4, ale první kolo raději budu pasovat a budu mluvit v dalším kole (vzhledem k mému listu se do dražby zcela jistě ještě jednou dostanu).

 

Kamil Žylka:

4kara. Nemáme moc s partnerem rozlišené bloky na 3. a 4. stupni, snad jen pouze na pády. Jeden drahý fit snad soupeři mají, dávám 4kara a uvidíme, co se bude dít. Trefový výnos bude s velkou pravděpodobností lepší, pokud bude vynášet partner, ale co se dá dělat. Když už blokuju, tak na co nejvyšším stupni. 5kara už mi přijde moc.

 

Čtenáři:

Opět rozdání z dřívější univerziády. Soupeřům jdou 4srdce, dokonce při troše pečlivosti i +1. 5kara by padalo už za moc, takže 4kara jsou maximum, kam až můžeme v obraně jít. Experti dělili své hlasy mezi více hlášek, i kdy trochu navrch měla 3kara a pas. Podobně čtenáři dávali přednost 3kara v 45% a 1kara získalo 32%. Spektrum odpovědí bylo ale také značně široké a obsahovalo i pas, 2kara, 4kara a 5kara.

Komentáře k tomuto článku