Magdaléna Tichá - Talent van het jaar

stolek

 

Pod tímto názvem, který není asi třeba překládat, a s touto fotografií na obálce vyšel v dubnovém holandském bridžovém časopise pětistránkový článek o Magdaléně Tiché.

 

Magie má na svém kontě účast na mezinárodních soutěžích, jak za Českou republiku, tak za Holandsko. Největší úspěchy však přišly až v nizozemském dresu. Z těch týmových jsou to druhá místa v holandském dívčím týmu na MEJ v Bulharsku 2011 a MSJ v Číně 2012.

 

Z těch párových 1. místo v mladších juniorech na MSJ s Frantou Králíkem v Turecku 2009, 2. místo se svou sestrou Katkou na MEJ v Chorvatsku 2010 a 1. místo se Sigrid Spangenberg na MEJ v Dánsku 2012.

 

Také se dvakrát zúčastnila mistrovství Evropy v otevřených soutěžích. V roce 2010 ženském týmu České republiky v Belgii a mnohem úspěšněji v roce 2011 v mixových párech v Polsku, kde s Richardem Ritmeijerem získali skvělé třetí místo.

 

stolek

Magie proti Němkám na ME

 

A zde je to nejdůležitější z článku:

 

Příslib budoucnosti.

Vycházející hvězda z české studentky.

 

Magdaléna Tichá (20) byla nedávno vyhlášena talentem roku. Kdo je tato česká studentka, která hraje za Nizozemsko? Sama říká: "V mé zemi hraje bridž jen několik stovek lidí, Lední hokej, to je náš národní sport."

 

stolek

 

V článku se uvádí, že Magie, jak je důvěrně nazývána, pochází ze sportovní rodiny, i když bridž rodiče nikdy nehráli. Sama ho začala hrát na gymnáziu v Havířově spolu se svou (o dva roky starší) sestrou. V Nizozemsku je jejím partnerem (nejen bridžovým) Richard Ritmeijer, se kterým se seznámila před třemi lety v Rumunsku. S ním, ale i v dívčím týmu s dvojčaty Sigrid (její partnerkou) a Jamillou Spangenbergovými a Judith Nabovou, získala již spoustu mezinárodních úspěchů.

 

stolek

 

A co říká Magdaléna o bridži? "Bridž je neuvěřitelně rozmanitý. Čím víc zkušeností získáváš, tím víc možností odkrýváš. To dělá bridž fascinujícím. Do každé partie chci dát všechno a nechci mít pocit, že jsem mohla přinést víc."

|

Komentáře k tomuto článku