Rozehrání jedné barvy 67/ 1

Jak rozehrajete následující kombinaci?

 

srdceJ92

stolek

srdceK8543

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

Ty čtenáře, kteří se k tomuto příkladu vrací po druhé bych chtěl upozornit, že jsem jej na na základě připomínky experta, který si z vrozené skromnosti nepřál být jmenován, upravil tak, aby karty přesně odpovídaly procentům. Původně jsem při finálním zapisu článku změnil v zadaní malé blotky a zapsal rozlohy tak, že obsahovaly i 7 a 6. V praxi však i taková malá změna jako je přidání 7 místo 5 znamená zvýšení pravděpodobnosti na 3 zdvihy o více než 5 %. Takže děkuji za upozornění a zde jsou upravená procenta.

 

Chceme-li uhrát co nejvíce zdvihů, dává největší šance zahrát impas do devítky. Když Západ skočí dámou nebo esem, hrajeme ke klukovi. Pokud devítka drží, opět v dalším zdvihu zahrajeme do stolu. Stejně tak, když zdvih bere Východ dámou nebo esem. Pokud nám vezme Východ zdvih desítkou, hrajeme klukem ze stolu a impasujeme u něj dámu.

 

Máme 77% na 3 zdvihy a 23% na 2 zdvihy. Kdybychom však zoufale potřebovali čtyři zdvihy, musíme hned v prvním zdvihu zahrát ke králi. Pak máme 3% na 4 zdvihy, 62% na 3 zdvihy, 31% na 2 zdvihy a 4% na 1 zdvih.

 

A co pokud bychom měli kombinaci trochu změněnou?

 

srdceK92

stolek

srdceJ8543

 

Opět impasujeme do devítky. Tentokrát je strategie stejná ať již chceme získat maximum, čtyři, tři nebo s co největší jistotou alespoň dva zdvihy. Na 4 zdvihy máme 3%, na 3 zdvihy 78%, na dva zdvihy 17% a na 1 zdvih 2%.

 

A pokud hledáte nějaké jednoduché pravidlo, kterého se máte v těchto situacích chytit, tak platí, že máte hrát ke kratším figurám.

|

Komentáře k tomuto článku