Párový přebor mixů

Jak je v posledních letech zvykem, konal se i letos koncem května párový přebor smíšených dvojic. Účast není veliká, již také tradičně horko těžko překračuje požadovaných 22 dvojic. Doby, kdy se o postup na takový přebor bojovalo v krajských kvalifikacích, jsou již dávno zapomenuty. Také letos se zúčastnilo jen 25 dvojic. Z nichž se na předních pozicích umístili téměř stejně jako minulý rok:

 

1. Hoderová – Pulkrab              64,2%

2. Hnátová – Pavlík                  58,1%

3. Dudková – Šlemr                  56,8%

 

stolek

Medailisté

 

V párovém turnaji mohou o dobrém výsledku rozhodovat i nízké závazky a i v takovém závazku je možné použít techniky, které máme spojené spíše s koncovkami závazků na vysokém stupni.

 

Druhé kolo, krabice 1, rozdával Sever, oba v první.

 

 

srdceJ832
pikyKQ6
karaAK2
trefyA109

 

srdce974
pikyAJ862
karaJ107
trefyK6

stolek

srdceAKQ
piky1073
karaQ63
trefy8742

 

srdce1065
piky94
kara9854
trefyQJ53

 

 

Západ

Sever

Východ

Jih

Fořt

Janková

Fořtová

Scháňka

 

1kara

pas

pas

1piky

kontra

2piky

pas…

 

Jana Janková vynesla karaA, pokračovala karaK a pak zahrála malý pik. Jih namarkoval sudý počet kár a lichý piků. V kontextu dražby je rozloha i síla Severu celkem jasná. Neposlala snap, takže Jih má čtyři kára a Sever tři. Stejně tak po zahájení 1kara a marce počtu v pikách má Sever čtyři piky a Jih tři. Takže je naprosto bezpečné (proti silným soupeřům) stáhnout sám ještě jedno káro a dva piky a pak teprve zahrát trumfový impas. Sever je v bezvýchodné situaci a zadá každou kartou, kterou zahraje. Jen škoda, že jsem na toto zahrání přišel až za minutu po skončení partie, nezamyslel jsem se víc již v průběhu hry a nezvýšil si šanci. Z licitace a obrany mi bylo jasné, že Jih má kratší trumfy a tak jsem bezelstně zahrál na dubl figuru u něj.

|

Komentáře k tomuto článku